Anàlisi d’aparcaments segurs d’ús públic per a bicicletes de Catalunya

07/03/2023

Publicació anual sobre els aparcaments segurs de Catalunya d’ús públic.
Inventari, evolució i característiques generals. Recopilació per VAIC Mobility.

Des de VAIC Mobility compartim amb vosaltres l’actualització del mapa d’aparcaments segurs de Catalunya d’ús públic a març de 2023.

La proliferació d’aquests serveis d’aparcament desenvolupada per diferents agents dificulta moltes vegades que les persones usuàries les puguin conèixer. És per aquest motiu que des de l’equip de VAIC Mobility oferim aquest mapa on es recull la principal informació disponible de tots els punts d’aparcament d’ús públic, accessibles des de la via pública, i promoguts per l’administració pública. Si coneixeu altres serveis d’aparcament públic no recollits en aquest mapa interactiu, en els podeu fer arribar pel formulari de contacte (info@vaicmobility.com), per tal de publicar-los i posar-los a disposició de tothom.

Si voleu informació més detallada dels aparcaments segurs, podeu entrar al següent post: Enllaç

Respecte del balanç d’aparcament efectuat l’any 2022, aquestes són les diferències més notables:

 • En total, el nombre de punts d’aparcament se situa en 260 i el nombre de places en 4.015.

 • Els municipis amb major oferta de places d’aparcament són:

  • Dins l’AMB: l’Hospitalet de Llobregat amb 427 places i Barcelona amb 366 places.

  • Fora de l’AMB: Vilanova i la Geltrú amb 150 places i Granollers amb 121 places.

 • Els municipis amb major oferta de places per habitant són: Sant Joan Despí (9,2 places/1.000 hab.) i Sant Joan de les Abadesses (7,6 places/1.000 hab.)
 • Hi ha 6 estacions de transport públic ferroviari que han incorporat solució d’aparcament segur a menys de 100 m durant l’any 2022. Es tracta de les estacions de FGC d’Igualada, les estacions de Rodalies de Barberà del Vallès, Montgat i la Llagosta, l’estació de TRAM d’Hospital de Sant Joan Despí | TV3 i l’estació de Metro de Provençana. 

 • El servei de Bicibox s’ha incrementat de 186 a 196 punts d’aparcament, un 5% més. El nombre de places ha crescut de les 2.345 a les  2.584, la qual cosa suposa un increment del  9,25%. Cal destacar que durant l’any 2022 el servei ha arribat als municipis de Montgat i Barberà del Vallès.

 • 10 municipis han fet les seves primeres actuacions d’aparcaments segurs durant l’any 2022: Barberà del Vallès, Sant Joan de les Abadesses, Montgat, Manlleu, Cabrera de Mar, Igualada, la Llagosta, Olot, Sant Pol de Mar i Vic.

Oferta global d’aparcaments segurs d’ús públic

A març de 2023, s’han comptabilitzat un total de 260 punts d’aparcament segur per a bicicletes operatius a Catalunya, que ofereixen un total de 4.015 places d’aparcament. Per tant, s’han afegit 38 nous aparcaments amb 796 places a la llista, els quals són una suma dels aparcaments de nova construcció i d’aquells que van quedar fora de l’anterior recopilació, com ara els aparcaments de bicis situats en aparcaments soterrats públics a Barcelona. S’han comptat les solucions d’aparcament promogudes per administracions públiques amb un nivell de seguretat més elevat, en els quals la bicicleta no pot ser manipulada per persones no identificades, que no siguin usuàries del sistema. S’han exclòs en aquesta anàlisi, per tant, els aparcaments situats a l’interior d’estacions de transport públic o aparcaments sense accés restringit, o altres solucions d’ancoratge ubicades al carrer sense cap recinte ni consigna. També s’han exclòs aquells aparcaments no operatius a març del 2023, com poden ser els 10 Biceberg distribuïts pel país o l’aparcament segur de l’Estació del Nord de Terrassa.

 Encapçalen el rànquing d’operadors amb major oferta d’aparcament (punts)

Encapçalen el rànquing de municipis amb major oferta d’aparcament per habitant (places/1.000 habitants):

 1. Sant Joan Despí (9,2)
 2. Sant Joan de les Abadesses (7,6)
 3. Cardedeu (5,9)
 4. Gavà (4,6)
 5. El Prat de Llobregat (4,3)
 6. Montmeló (3,4)

Encapçalen el rànquing de municipis amb major oferta d’aparcament (places):

Dins AMB:

Fora AMB:

Comparteix: