Explorant noves realitats urbanes a la Nit de la geografia

16/04/2019

El darrer divendres 5 d’abril al vespre vam participar a la Nit de la geografia, un itinerari nocturn en bicicleta en el qual vam tractar diversos temes relacionats amb la geografia urbana:

Superilla de Sant Antoni

L’equip de Vaic Mobility vam dur a terme una breu explicació de les innovacions en matèria de mobilitat i espai públic implantades a la primera plaça generada en una cruïlla entre dos carrers de l’Eixample, Borrell i Tamarit, davant del Mercat de Sant Antoni. En aquest sentit, vam posar en relleu la importància de l’ordenació de la mobilitat per obtenir un guany d’espai públic i consolidar la xarxa d’eixos cívics amb prioritat per al vianant.

Habitatges d’ús turístic al barri de la Barceloneta

El Paulino Vallejo, de Solucions Geogràfiques, ens va explicar el cens d’habitatges d’ús turístic que van desenvolupar per a l’Ajuntament de Barcelona. El projecte va consistir a actualitzar la base de dades municipal sobre aquesta tipologia d’habitatges a partir d’una intensa campanya de treball de camp, en un barri on els darrers anys s’ha intensificat una forta pressió turística sobre el teixit residencial tradicional.

Usos de l’espai públic al barri del Poblenou

El Lluís Frago, investigador de la Universitat de Barcelona, ens va apropar a la realitat del Poblenou, un barri que durant els últims anys ha estat un dels centres de transformació de la ciutat de Barcelona, on s’hi evidencia la tendència actual a la terciarització de l’economia urbana i metropolitana, així com els efectes d’aquest fenomen sobre el consum i els usos de l’espai públic.

Comparteix: